VPO
VPO
VPO - Telefon 800 280 800

Jak poznat, že je čas na nová okna?

Okna se nemusí rozpadat nebo odpadávat z pantů, aby si zasloužila vyměnit. Čím déle je máte, tím méně dům izolují a vaše peníze za energie létají oknem. V článku vám poradíme, jaký typ vybrat a jak za ně i energie ušetřit.

Okno s předokenními okenicemi
Nová okna domácnost správně izolují a vy budete mít účty VPOhodě.

Řekněte starým oknům sbohem

Rámy a skla oken a vchodových dveří přestanou po několika desítkách let správně izolovat, z domácnosti tak uniká spousta tepla společně s výdaji za energie. Na složenkách to ale na první dobrou poznat nemusíte. Toto jsou první náznaky, při kterých byste měli uvažovat o výměně oken:

  • Těžké nebo špatné zavírání oken je první signál, při kterém byste se měli ohlížet po jejich výměně, nebo alespoň servisu.
  • Kvůli hluku nebo profukujícímu vánku se při zavřených oknech dobře nevyspíte? Pak je izolace už nejspíš stará. A to chce výměnu.
  • Problém nastává, když okny dovnitř zatéká. Vlhkost podporuje vznik plísní, a ty mít doma opravdu nechcete.
  • Čas na výměnu oken a dveří přichází i s opotřebením rámů, které mohl poškodit nedávný vichr či bohatá sněhová nadílka.

Výměna oken vás ušetří budoucích problémů a pomůže snížit tepelné ztráty. Pomohou také kvalitní venkovní žaluzie a rolety. S nadstandardní 5letou zárukou budete mít uvnitř v létě VPOhodě chládek a v zimě nebudete zbytečně přetápět. Kontaktujte nás a my vám poradíme, zda si stačí objednat opraváře, nebo okna rovnou vyměnit.

Vyznejte se v nabídce typů oken

Jsou pro vaši domácnost lepší plastová, hliníková, nebo dřevěná okna? Vybírejte podle životnosti i údržby.

Plastová okna

Plast už dávno není opovrženíhodný materiál. Jedná se o spolehlivé, odolné a pevné řešení pro nízkoenergetické a pasivní domy s příjemnou cenovkou. S údržbou se v tomto případě příliš nenadřete, jsou také odolné proti poškrábání. A navíc vás potěší široký výběr dekorů, barev a imitací, takže se dokonale přizpůsobí vzhledu vašeho domu.

Ve VPO Protivanov píšeme příběh plastových oken už od roku 1989. Okna vyrábíme z profilů německé firmy VEKA, a tak vám nabízíme produkty v nejvyšší kvalitě třídy A.

Pokud si rádi zajdete pro krásný výhled do podkroví, vyberte si kvalitní střešní okna VELUX od naší partnerské firmy šenk PSOvše zaměří, okna dodají, namontují i zapraví.

Hliníková okna

Dlouhou životností a vysokou pevností vás potěší okna z hliníku. Nabízí špičkové termoizolační vlastnosti a údržbu bez starostí. Pokud toužíte po velkých prosklených plochách v pevných hliníkových rámech, ale bojíte se vysoké cenovky, pak byste měli vzít v úvahu nový typ hliníkových oken PONZIO, které představují ekonomickou variantu bez kompromisu.

Dřevěná okna

Dřevo patří mezi tradiční materiál nejen pro výrobu oken. Má skvělé tepelně izolační vlastnosti a dlouhou životnost při správné údržbě. A ani výběrem barev nejste omezeni. Jen počítejte s tím, že za dřevěná okna si trochu připlatíte a budete jim muset při údržbě věnovat více času a práce než ostatním typům.



Dva montéři montují nové okno do novostavby
Za nová okna nyní ušetříte díky dotaci Nová zelená úsporám Light. S jejím vyřízením vám ve VPO rádi pomůžeme.

Okna a dveře vybírejte i podle nabízených služeb

Máte jasno, jaký typ oken se do vaší domácnosti hodí? Neřiďte se jen cenovkou, ale také mírou nabízených služeb. Kvalitní montážní firma vám totiž usnadní práci, ušetří možné budoucí náklady na opravy a taky vaše nervy.

V ideálním případě narazíte na firmy, které okna prodávají a zároveň vyrábějí. U nich máte zaručenou top kvalitu produktů. Ve VPO je výroba oken tradicí, stačí si jen vybrat a připravit byt na výměnu oken. Zbytek přenecháte nám. Technik naší realizační firmy šenk REALIZACE přijede zdarma vše zaměřit a se vším vám poradí. Původní výplně vybouráme, nová okna nebo dveře namontujeme a postaráme se o profesionální zednické zapravení i likvidaci odpadu.

Snižte cenu oken s dotací Nová zelená úsporám Light

Nejlepší čas na výměnu oken a dveří nastal právě teď. Díky dotaci Nová zelená úsporám Light získáte zpět až 12 000 Kč na jeden kus výplně. O tyto finanční prostředky mohou požádat nízkopříjmové domácnosti a lidé, kteří pobírají starobní nebo invalidní důchod, a to online před začátkem realizace, v průběhu i po ní.

S vyřízením dotace NZÚ Light vám ve VPO Protivanov rádi pomůžeme. Obraťte se na naši kolegyni Denisu Mazánkovou na telefonu 604 246 551 nebo na e-mailu mazankova@vpo.cz a ušetřete za renovaci i energie.

Zdroj fotografií: VPO



Blog