VPO
VPO
VPO - Telefon 800 280 800

Zorientujte se v cenové nabídce oken a dveří

Při výběru nových oken a dveří nehleďte pouze na cenu, ale vyberte kvalitního a spolehlivého dodavatele, který vám nabídne také kvalitní doplňkové služby. Jak se v cenách vyznat a neskočit na lákavé, ale nevýhodné slevy? V článku vás tím provedeme.

Showroom oken a dveří
Kvalitní produkty většinou nepoznáte na první dobrou. Ve VPO máte možnost si okna a dveře osahat v našich showroomech a vybrat k nim vhodné doplňky.

Dvakrát vybírej, jednou kupuj

Cenovka by neměla být hlavním faktorem, který rozhodne o vašich nových vchodových dveřích a oknech. Prostudujte si nejdřív důkladně, co cena zahrnuje a zda si nemusíte za některé položky připlatit. Na první pohled skvělé slevy se totiž mohou ve výsledku prodražit.

Nechybí v cenové nabídce kliky, parapety, bezpečnostní systém, příplatková barva či zednické práce, které jste chtěli? Sedí počet oken a dveří? Není započítané dvojsklo namísto trojskla? Nezapomeňte se podívat do závěrečných podmínek nabídky, kde se mohou skrývat další položky, které cenu navýší.

A také pozor na samotnou kvalitu oken a dveří! Co se může stát, když koupíte přespříliš levné produkty?

  • Produkt nemusí těsnit a odolat deformacím, zejména při větších teplotních rozdílech.
  • Okno může spadat do horší třídy plastového profilu. Ve VPO vám nabídneme okna třídy A, tedy nejvyšší kvality. Jaký je rozdíl mezi třídou A a třídou B, to se dočtete v článku.
  • Ušetřit se dá opravdu na všem: okenní výstuze, izolaci, svárech, bezpečnostním systému, materiálu i stínění. Ošizená okna a dveře byste však dozajista svému domu nepřáli.

U výrobce proto hledejte certifikáty kvality a ideálně i certifikaci montáže podle ČSN a ISO. 

Jaká cena je ta pravá?

Laciné, dvakrát placené. Porovnávejte cenu přizpůsobenou vašemu projektu a vlastnosti produktů. Cena běžně zahrnuje způsob otevírání a rozměry okna, zasklení, barvu, kování, montáž a další příslušenství. Pokud v nabídce některé položky chybí, srovnejte nejdřív jen cenu oken, jejich usazení a utěsnění. A pak porovnejte dodatečnou cenu za služby, stínění a doplňky.

U oken se vyplatí nešetřit – je to přeci jenom investice klidně na půlstoletí dopředu. Kvalitní okna vyšší třídy vám při správné údržbě vydrží i desítky let, zato nekvalitní výrobek nebo montáž dokáže v budoucnu přidělat nejednu vrásku. Taková okna se špatně zavírají, může jimi táhnout nebo zatékat a vysoké tepelné ztráty vaši peněženku také nepotěší. 

Nezapomeňte se proto podívat na tepelně-izolační hodnoty a součinitele prostupu tepla. Zajímat vás budou obzvlášť, pokud si žádáte o dotaci z programu NZÚ nebo stavíte pasivní dům. Hledejte písmena Uw (u oken) a Ud (u dveří). Ty udávají prostup tepla celým oknem/dveřmi a vychází z hodnot prostupu skla (Ug) a prostupu rámu (Uf). Pamatujte, že čím nižší číslo, tím lépe. Vyšší hodnoty totiž znamenají vyšší tepelné ztráty. 

Náš tip: Neřiďte se výší slevy, ale výslednou cenovkou. Ani 50% sleva totiž nemusí v reálu znamenat velkou úsporu peněz. A pokud narazíte na vysoké rozdíly v cenách, zbystřete a zeptejte se obchodního zástupce na důvod.

Nákupem pod jednou střechou ušetříte peníze a čas

Dovézt, namontovat, zapravit, přidat parapety, stínicí techniku… To vše budete při instalaci nebo výměně oken nejspíš potřebovat zařídit. Hledejte nabídku a služby, u kterých neřešíte nic navíc. Ušetříte náklady i čas strávený hledáním další vhodné firmy, která váš projekt dotáhne do konce.

Ve VPO najdete vše pod jednou střechou. Naše servisní firma šenk REALIZACE zajistí kompletní realizaci od dodání přes montáž po zednické práce. Samozřejmostí je i kvalitní záruční a pozáruční servis. A navíc si u nás vyberete kvalitní žaluzie, rolety a parapety.

Manipulace s těžkým oknem před montáží
V cenové nabídce oken nemusí být zahrnuta například montáž a zednické práce.

Prodejce je zároveň výrobce oken? Ideální!

Sem tam narazíte na situaci, kdy je prodejce oken zároveň jejich výrobcem. U těchto firem máte záruku top produktů, protože dohlédne na jejich jakost po celý proces výroby. Ve VPO Protivanov známe okna opravdu dobře, protože je vyrábíme už více než 30 let. Vše u nás vyřídíte na jednom místě, včetně profi montáže a nadstandardní záruky.

Plastová, hliníková, dřevěná a dřevohliníková okna vyrábíme z pevných a stabilních materiálů, jejichž údržba vám nezabere spoustu času a vydrží po generace. Přijďte se přesvědčit na nejbližší prodejnu VPO a vyberte si pro rekonstrukci nebo novostavbu kvalitní okna a dveře.

Zdroj fotografií: VPO

Blog