VPO
VPO
VPO - Telefon 800 280 800

Plastová okna: Třída A, nebo třída B? Jaký je mezi nimi rozdíl?

Starší pár zkouší v showroomu otevírání vystavených oken
Kvalitu rámu nepoznáte na první pohled, ale až po letech používání.

Okna si nekupujete na pár let, ale na několik desetiletí. Proto byste měli dbát při výběru plastových oken na jejich životnost, pevnost a stabilitu. Tyto kvality nemusíte složitě porovnávat, stačí si vybrat z dané pevnostní třídy okenního profilu. Proč upřednostnit třídu A před profilem třídy B? To se dozvíte v článku.

Tloušťka stěn u plastových oken rozhoduje

Jednotlivé třídy profilů plastových oken se liší hlavně v tloušťce stěn. Za posledních 40 let se tloušťka stěn u plastových oken snížila zhruba o milimetr. I když rozdíly v tloušťce mezi třídami nepřesáhnou 0,3 milimetru, vlastnosti jednotlivých tříd jsou podstatně jiné. Na to přišla německá firma VEKA, která jako jediný výrobce na světě vyrábí okna výhradně třídy A, tedy v nejvyšší kvalitě. A to je třída, kterou pro vaše nová plastová okna hledáte.

Plastová okna třídy A jsou pevnější a stabilnější

Kvalitu mezi třídami A a B nepoznáte na první pohled, ale až po letech používání. Proto se vyplatí znát jejich rozdíly už před výběrem. Oproti třídě B jsou mohutnější, pevnější, tvarově stálejší a lépe si rozumí s kováním. Nainstalovat do nich můžete také těžší a odolnější skla. Vydrží vám opravdu dlouho a předejdete s nimi problémům s netěsnostmi, ovládáním a se špatným zavíráním.

S profily VEKA nešlápnete vedle, protože se vyrábí z materiálů nejlepší kvality, které zajistí perfektní vlastnosti. Díky nim bude váš život mnohem klidnější a pohodovější, a to zejména v oblastech se zvýšeným hlukem a s horšími povětrnostními podmínkami. U nás ve VPO Protivanov používáme pro výrobu plastových oken pouze tyto kvalitní profily a navíc klademe důraz na vysoké technické parametry plastových oken.

Plastové okno VEKA 82
Sedmikomorové plastové okno VEKA 82 se třemi skly nabízí špičkové technické a izolační vlastnosti.

Oproti třídě B totiž okna třídy A odolají působení vysokých teplot, a tak se po čase neobjeví deformace a jejich funkčnost zůstává stoprocentní. Navíc zaplesá vaše peněženka, protože vám pomohou ušetřit náklady za topení díky kvalitní tepelné izolaci

Okna profilů VEKA jsou vyráběna nejmodernějšími výrobními postupy, které zajišťují jejich velmi dlouhou životnost, stabilitu a odolnost. I při silném namáhání a po letech užívání jsou okna plně funkční. Navíc spojením kvalitního hladkého povrchu a správné péče o okna nemá prach či špína šanci.

Širší nabídka pod jednou střechou

Ať už rekonstruujete, nebo stavíte nový dům, s VPO Protivanov to zvládnete VPOhodě. Dbáme na to, aby naši zákazníci byli maximálně spokojeni, proto u nás najdete vše pod jednou střechou: okna, vchodové dveře, zimní zahrady a pergoly i stínicí techniku. A nezapomeňte, že na všechny produkty platí záruční i pozáruční servis. Ten vám, včetně zapravení, zajistí naše servisní firma šenk REALIZACE. Ozvěte se nám a nechte si udělat nezávaznou kalkulaci.

Zdroje fotografií: VPO



Blog