VPO
VPO
VPO - Telefon 800 280 800

VPO zesiluje důraz na technické parametry v nabídce plastových oken

Plastová okna s dekorem dřeva_rodinný dům
I u plastových oken si dnes můžete zvolit realisticky vyhlížející dřevěný dekor, který bude ladit s dřevěnými prvky vašeho domu.

U nás ve VPO Protivanov jsme vždy hleděli na to, abychom šli s dobou. A to je jeden z důvodů, proč nyní z nabídky plastových oken a dveří vypouštíme základní typ VEKA 70.

Jelikož jsme se však vždy zároveň snažili vycházet vstříc zákazníkům, výrazně snižujeme cenu u typu VEKA 76 a pro ty nejnáročnější zůstává v naší nabídce řešení VEKA 82.

V čem se tyto dva systémy liší? Toto i spoustu dalšího se dozvíte z našeho článku.

Dva typy plastových oken namísto tří

VPO Protivanov nabízel dosud tři typy plastových oken a dveří – VEKA 70, VEKA 76 a VEKA 82. V čem se lišily? Především rozměrem stavební hloubky, tloušťky okna v milimetrech, kterou udává právě číslo v označení. A jelikož ve VPO jsme vždy chtěli pro zákazníka to nejlepší, od 1. 1. 2023 rušíme výrobu plastových oken a dveří ze systému VEKA 70, který už pomalu začíná být parametrově za zenitem. Tento systém v celém rozsahu nahradí systém VEKA 76. 

Pokud máte obavy, že z naší nabídky VPO tak vypadl cenově nejpřístupnější produkt, máme pro vás dobrou zprávu: u oken i dveří VEKA 76 v bílé barvě a 15 dalších nejpoužívanějších barvách v jednostranném provedení se cena výrazně snižuje. Za srovnatelné peníze tak nyní získáte produkty s vyššími technickými parametry a izolačními vlastnostmi. 

Plastová okna_srovnání třídy A a B
Okenní rámy třídy A mají silnější stěny profilů a při jejich výrobě se spotřebuje až o 14 % více materiálu než u rámů třídy B.

Pouze kvalita třídy A

Plastová okna a plastové dveře se u nás vyrábí výhradně z profilů německé firmy VEKA. Chcete znát důvod? Je to jediný výrobce na světě, který produkuje plastové okenní a dveřní profily pouze v kvalitě třídy A

V čem se třída A liší od třídy B? Hlavně tloušťkou stěn. Při výrobě okenních rámů třídy B se spotřebuje až o 14 % méně materiálu a tato chybějící hmota se jasně promítá do rozdílů v zátěžových testech. Okna a dveře třídy A tak mají o 20 % vyšší nosnost a pevnost rohů, jsou tvarově stálejší a lépe v nich drží kování.

VEKA 76 a VEKA 82 – od nadstandardu po dokonalost

Kvalita je základním hlediskem u všech produktů VPO. Systémy VEKA 76 i VEKA 82 patří do třídy A a zaručují dlouhou životnost, odolnost proti poškození i široký výběr dekorů a barevných odstínů. Přesto se v něčem liší. Jaké jsou hlavní rozdíly?

Profil plastového okna VEKA 76
Okno VEKA 76 AD nabízí pětikomorové profily, dvojsklo, dvě dorazová těsnění a tepelný prostup Uw až 0,86.

VEKA 76 – zlatá střední cesta

Hledáte cenově přijatelná plastová okna a dveře s optimálními technickými parametry a nadstandardními izolačními vlastnostmi? Pak je právě vám určen systém VEKA 76 AD. Nabízí pětikomorové profily, dvojsklo, dvě dorazová těsnění a tepelný prostup Uw až 0,86. Tato okna mají širokou variabilitu a právě z těchto profilů se vyrábějí také oblouková a šikmá okna. Dekory můžete vybírat z barevných odstínů TRENDY a STYLE.

S variantou MD zamíříte k vyšší třídě

U typu VEKA 76 máte na výběr ze dvou variant. Verze AD představuje dvojité prosklení se dvěma dorazovými těsněními. Tato varianta splňuje veškeré současné normy pro rodinné i bytové domy. Pokud však hledáte nejvyšší standard ve své třídě, doporučujeme variantu MD s trojitým prosklením, dvěma dorazovými a jedním středovým těsněním, která vlastnosti okna ještě výrazně vylepšuje. 

Profil plastového okna VEKA 82
Nejvyšší řada oken VEKA 82 MD se zvýšenou odolností a exkluzivním designem, to je sedmikomorový profil, trojsklo, tři těsnění a tepelný prostup Uw až 0,73.

VEKA 82 – řešení pro nejnáročnější

Máte v krvi perfekcionismus a požadujete plastová okna se špičkovými parametry, která uspokojí vaše vysoké nároky ve všech směrech? Taková, která v maximální míře izolují teplo i hluk? A kladete důraz také na bezpečnost a komfort? Pak byste měli sáhnout po nejvyšší řadě VEKA 82 MD se zvýšenou odolností a exkluzivním designem. Sedmikomorový profil, trojsklo, tři těsnění a Uw až 0,73 činí z těchto oken ideální řešení pro novostavby rodinných domů a zároveň pro nízkoenergetické a pasivní objekty. Kromě všech kategorií barevných odstínů můžete v tomto systému vybírat také z unikátních barev SPECTRAL.

Plastová okna nemusí být jen bílá

Ano, barevná revoluce proběhla i v segmentu plastových oken a dveří. Že plastová okna musejí být bílá? V našich referencích uvidíte, že to už dávno neplatí a pokud máte slabost například pro dřevo, můžete vybírat z pestré škály dekorů i barevných odstínů. Že v plastu působí uměle a lacině? Na to zapomeňte! U profilů VEKA většinou rozdíl pouhým okem nepoznáte. Vaše plastová okna tak mohou mít dekor zlatého dubu, ořechu, mahagonu, třešně apod.

Chystáte se na rekonstrukci domu, nebo stavíte? Plastová okna od VPO Protivanov představují už přes 30 let naprostou špičku. Věděli jste například, že první plastové okno v České republice jsme vyrobili právě my? U nás jste s poptávkou oken a dveří na té nejlepší adrese. Ozvěte se nám a nechte si udělat nezávaznou kalkulaci.

Zdroj fotografií: VPO Protivanov

Blog