VPO
VPO
VPO - Telefon 800 280 800

Vyměnit okna lze i v zimě

Montér utěsňuje nové okno Heroal
Výměna oken mimo sezonu je rychlá, často i s předvánoční slevou. A navíc dům lépe izolujete a ušetříte za energie už stávající zimu.

Napadlo vás, že měnit okna lze i v zimě? Už nemusíte čekat na jaro. I když vám selský rozum radí ne, zimní výměna oken či dveří má několik skvělých důvodů, které vám představíme v následujících řádcích.

Zimní termín výměny oken už není pasé

V řadě staveb a domů zavládne s nástupem zimy klid, protože některé typy montáží je nutné dělat pouze za vhodných podmínek. Ale s výměnou oken už na jarní teploty čekat nemusíte. Suché stavební práce je možné dělat i v mrazu – konkrétně plastová okna lze díky montážním pěnám a omítkám, které umožňují aplikaci až do -10 °C, nainstalovat téměř kdykoli během zimy. Výrazného ochlazení domácnosti se obávat nemusíte. Výměna totiž probíhá postupně a montéři v jednotlivých místnostech zavírají dveře, aby nevznikl průvan. A protože práce probíhají většinou při vytápěném bytě, po instalaci a dozdívání je v místnosti příjemná pokojová teplota.

Navíc jsou firmy mimo sezonu méně vytížené – okna dodají a namontují rychle, v mnoha případech i s předvánoční slevou. Uvnitř vám okna zapraví kdykoliv do -10 °C, s venkovní omítkou či lepidlem je však nutné počkat na teploty nad 5 °C, aby materiál nezmrzl a nevypraskal. Avšak nerozhodujte se při výběru jen podle ceny. Jak se zorientovat v cenové nabídce oken a dveří jsme shrnuli v našem článku.

Nová okna ušetří za energie okamžitě

Okna ihned po výměně lépe tepelně izolují dům a vy ušetříte za energie již tuto zimu. Který typ vybrat, to záleží na vás a vaší peněžence.

  • Plastová okna spolehlivě udrží teplo uvnitř domácnosti i přes nízké pořizovací náklady. Navíc jsou odolná vůči poškození a snazší na údržbu.
  • Hliníková okna vám budou sloužit déle než ostatní typy oken a můžou se pochlubit špičkovými parametry. Máte omezený rozpočet? Nový typ hliníkového okna PONZIO je to pravé pro vás.
  • Dřevěná okna v sobě spojují tradici a atraktivní design. Oblíbená jsou také díky výborným tepelně izolačním vlastnostem.

Ať vyberete jakýkoliv typ, VPOhodě je sladíte s vaším domem a vchodovými dveřmi díky široké nabídce barev, dekorů a imitací.

Vchodové dveře a garážová vrata v imitaci dřeva
Nejvíce v zimě trpí garážová vrata. Pokud netěsní, z domu uniká teplo a v garáži se sráží vlhkost.

Nezapomeňte na stínicí techniku a garážová vrata

Podzim je skvělým obdobím také na obnovu stínicí techniky. Venkovní rolety a žaluzie v zimě uspoří značnou část výdajů za vytápění a v létě za klimatizaci. A když k nim pořídíte sítě proti hmyzu, budete připraveni na jaro.

Nejvíce v zimě trpí garážová vrata. Pokud netěsní, z domu utíká teplo a v garáži vzniká vlhkost, která prospívá plísním. Proto uvažujte nad jejich výměnou společně s okny. Sekční vrata s širokou škálou barevných kombinací a s prosklením se zasouvají pod strop a ušetří spoustu místa. Jsou opatřená tichými motory, a tak nikdo nepozná, že jste přijeli domů pozdě v noci.

Vyberte si na výměnu oken spolehlivého partnera

Už jste se rozhodli, kdo vám okna a vrata vymění? Příběh plastových oken jsme začali psát v roce 1989 jako první v Československu, ale časem jsme naši nabídku rozšířili o další typy oken, vchodové dveře, garážová vrata, stínicí techniku i pergoly. Vše profesionálně a kvalitně namontuje naše partnerská firma šenk REALIZACE, včetně zapravení. Samozřejmostí je také záruční a pozáruční servis i veškeré záruky.

Zastavte se za námi na nejbližší pobočce VPO, kde si produkty prohlédnete a rovnou objednáte, nebo nám pošlete poptávku a my vám připravíme nezávaznou kalkulaci.

Zdroj fotografií: VPO



Blog