VPO
VPO
VPO - Telefon 800 280 800

Montáž plastového okna. Seznámíme vás s realizací krok za krokem

Montéři šenk PSO montují nová okna
Kvalitní montáž je zásadní pro správné fungování oken.

Správně provedená montáž oken zaručuje správné fungování tepelné izolace, a tudíž úsporu energií. I když realizace závisí především na preciznosti výroby a provedení montážní firmou, neobejde se ani bez vaší součinnosti a pomoci. Začtěte se proto do následujících řádků a seznamte se s celým procesem realizace, ať víte, co vás čeká.

Kvalitní montáž je klíčem k úspěchu

Jen krásně vypadající okna nestačí a jejich vlastnosti může snadno pokazit špatná montáž. tepelné mosty nepřeruší Okna je proto potřeba správně zaměřit, vyvážit, ukotvit… zkrátka zajistit kvalitní montáž. Proto se obraťte na profesionály, kteří dotáhnou vše do posledního šroubku a nabídnou vám služby, díky kterým projdete celým procesem VPOhodě. 

Pokud nevíte, jaká okna a kterou realizační firmu vybrat, začtěte se do článku Jak poznat, že je čas na nová okna. Případně nás kdykoliv kontaktujte, se vším vám rádi poradíme. Ve VPO se totiž postaráme o vše, od návrhu a výroby plastových oken přes dodávku, zapravení až po následný servis. Plast už dnes dávno patří k prověřeným, spolehlivým materiálům a výjimkou není ani montáž plastových oken do dřevostavby.

Příprava na montáž plastového okna

Postup montáže je u rekonstrukce a novostavby obdobný. V prvním případě je však nejprve potřeba demontovat stará okna a připravit okenní otvory. Například po dřevěných oknech je nutné kladivem a majzlíkem uvolnit vnitřní parapet. Abyste to měli bez starostí a práce, můžete si za demontáž původních oken připlatit. O vyrovnání, začištění a zaostření povrchu, případně do úpravy velikosti otvoru se vám rádi postarají odborníci z naší servisní firmy šenk REALIZACE

Pokud je součástí zakázky likvidace odpadu, staré výplně odvezeme a postaráme se o hrubý úklid odpadu vzniklého při výměně oken. Utírání prachu z nezakrytého nábytku a bytových doplňků je však na vás.

U novostavby je zapotřebí mít vyzděné otvory, hotovou střechu a hrubou stavbu. Podmínkou montáže oken do vyšších pater jsou hotové schody nebo zajištěný stavební výtah. A nezapomeňte na bezpečnost staveniště, třeba na zpevněnou a dostatečně širokou příjezdovou cestu.

Tohle bude váš domácí úkol před realizací

Zvláště při výměně oken budou montéři potřebovat vaši spolupráci. Výroba a montáž plastových oken se totiž odvíjí od vašich přání a požadavků. Chcete větší, nebo menší okenní otvory? Upozorněte na to technika při zaměření. Máte zájem o demontáž a likvidaci starých výplní, o zednické zapravení nebo instalaci nových parapetů a stínění? Všechny své představy nám řekněte dopředu, my je zpracujeme do nezávazné cenové nabídky na plastová okna s montáží a jakmile si plácneme, pustíme se do výroby oken.

Montér připravuje nová okna na instalaci
Před instalací nového okna do okenního otvoru je zapotřebí připravit také okno.

Jak probíhá montáž oken?

Pokud je okenní otvor dostatečně čistý a rovný, je na řadě montáž a ukotvení okenního rámu a nových oken montážními kotvami. Pro správně fungující tepelnou izolaci a stabilitu je zapotřebí otvory kolem rámu vyplnit polyuretanovou pěnou.

Nová okna vám nainstalujeme tentýž den, kdy vybouráme ta stará. I s osazením oken do běžné novostavby budeme hotoví za den. Pokud montáž vyžaduje náročnější úpravy nebo máte oken opravdu hodně, může se proces protáhnout do druhého dne. Na harmonogramu montáže se vždy domluvíte předem s montéry, aby vše proběhlo VPOhodě. 

Finální úpravy

Posledním krokem montáže je odstranění přebytečné izolační pěny nebo tmelu. Nesmí chybět ani kontrola funkčnosti a finální úpravy, jako je sundání ochranných fólií, nasazení krytek na kování, případně doseřízení oken. Na řadě je zapravení zdiva a omítky kolem oken, utěsnění a instalace stínicí techniky.

Pak už je to na vás. Aby vám okna správně fungovala dlouhé roky, vyžadují pravidelnou péči – jednou ročně je potřeba zkontrolovat a promazat kování, podívat se na odtokové kanálky a zda je těsnění v dobrém stavu. Plastová okna, která vám dodáme, jsou vyráběna ve VPO z německých profilů VEKA třídy A. Máte tak jistotu, že kupujete nejvyšší kvalitu. Pro všechny případy jsou samozřejmostí veškeré záruky a záruční i pozáruční servis, který zajistí naše servisní firma šenk REALIZACE.

Máte vybráno, jaká okna si pořídíte? Napište nám, rádi vám poradíme a připravíme nezávaznou cenovou kalkulaci.

Zdroj fotografií: VPO



Blog