VPO
VPO
VPO - Telefon 800 280 800

Plastová okna na míru: Všechno, co o nich chcete vědět

Dům s plastovými okny na míru
Pokud vám architekt navrhl pro vaši novostavbu okna netradičních rozměrů, jedinou možností je vyrobit okna na míru.

Potřebujete okna atypického tvaru či nestandardních rozměrů? Pak vás bude zajímat, jaké typy plastových oken lze na míru vyrobit, v jakých rozměrech a důležitá pro vás bude také cena. V našem článku se o tom všem dočtete.

Kdy zvolit plastová okna na míru 

Architekt navrhl pro vaši novostavbu okna netradičních rozměrů? Nebo máte v plánu měnit okna ve starším domě s atypickými, např. obloukovými okny? Pokud si nevyberete z nabídky hotových výrobků, je pro vás jedinou možností výroba oken na míru. Pouze tak získáte okna, která přesně sednou do vašich okenních otvorů.

Hlavní výhody oken na míru?

Především máte jistotu, že okna dokonale sednou, ať už měníte okna v rodinném domě či paneláku. Zaměření oken není jednoduchý úkon a pokud ho nesvěříte odborníkovi, riskujete zbytečné bourání či dozdívání. Skladová okna jsou navíc často dostupná jen v základním provedení, bez možnosti zvolit si např. protihlukové sklo nebo speciální barvu rámu

Jaké typy plastových oken na míru lze vyrobit

Ve VPO Protivanov vyrábíme na míru plastová okna ve všech variantách. V nabídce máme plastová okna dvoukřídlá, plastová okna jednokřídlá, ale pochopitelně vám dodáme i plastová okna trojkřídlá s různými možnostmi otevírání, a to až do šířky 3 000 mm. A zcela běžně vyrábíme také plastová okna fixní. Nezapomeňte ani na sklopně posuvné dveře, případně modernější HS portály, které váš obytný prostor elegantně propojí s terasou či zahradou.

Dům s nestandardními úzkými okny na výšku
Plastová okna na míru lze dnes vyrobit v desítkách barev a dekorů.

Proč okna od VPO? Maximální kvalita v nejvyšší třídě A

Ekonomickou variantou s příjemnou cenovkou je plastové okno VEKA 76 AD s 5komorovým profilem a dvojsklem. Ale pokud vám opravdu záleží na špičkové izolaci, doporučujeme okno VEKA 82 se 7 komorami a trojitým zasklením. Střední cestou mezi našimi plastovými okny je pak okno VEKA 76 MD se 6 komorami, které nabízíme se 2 nebo 3 skly. Bez ohledu na to, zda si objednáte ekonomickou variantu, či okno pro nejnáročnější, vždy vám ho dodáme v nejvyšší možné kvalitě třídy A.

Jak velká plastová okna na míru vám vyrobíme?

Pokud jde o velikost okna, vždy záleží na typu profilu a variantě okna. 

  • Dvoukřídlé plastové okno vám vyrobíme až do velikosti 2 900 x 1 450 mm,
  • jednokřídlé plastové okno do velikosti 1 580 x 1 450 mm, 
  • trojkřídlé plastové okno může dosahovat rozměrů 3 000 x 1 450 mm 
  • a fixní plastové okno vyrobíme do rozměru 3 500 x 3 500 mm v jednom rámu. 

Pokud vás naopak zajímá minimální rozměr plastových oken, doporučujeme si přečíst článek o malých plastových oknech.

Plastová okna na míru v desítkách barevných provedení

Potřebujete nová okna sladit s ostatními okny v bytovém domě, nebo chcete zachovat jejich původní vzhled a charakter? Žádný problém! Vyrobíme plastová okna v široké škále barev i dekorů, které realisticky napodobují různé druhy dřeva. Jelikož klademe důraz na prvotřídní parametry plastových oken, používáme k jejich výrobě výhradně okenní profily německého výrobce VEKA. Proto jsou naše produkty pouze v kvalitě třídy A.

Rodinný dům s dlouhými okny na míru
VPO používá pro výrobu plastových oken výhradně profily německého výrobce VEKA.

Na kolik vás plastová okna na míru přijdou

Při výběru oken je pro mnohé zákazníky rozhodující především cena. Za kolik dnes pořídíte kvalitní plastová okna pro běžný byt nebo rodinný dům? Cena se pochopitelně liší podle typu a velikosti oken, tloušťky okenního profilu, zasklení, kování či barvy rámu, ale pokud si vezmeme jako typické okno dvoukřídlé bez sloupku, bílé, o velikosti 1 500 x 1 500 mm, jeho průměrná cena se pohybuje kolem 10 000 Kč. A pak už pro velmi hrubou představu stačí vynásobit toto číslo počtem oken v bytě či domě. Podrobnější informace o tom, co rozhoduje o výši ceny, najdete na odkazu Plastová okna na míru – ceník.

Za jak dlouho budete mít nová okna doma?

Stačí se nám ozvat, poptat nezávaznou kalkulaci a my se vám do 3 dnů ozveme s cenovou nabídkou na míru. Pokud ji přijmete, vaše okna vyrobíme za 4 až 12 týdnů od úhrady zálohy, s výjimkou nestandardního provedení, které by bylo závislé na jiném dodavateli materiálu. Poté k vám přijede okna odborně namontovat naše servisní firma šenk REALIZACE. Postará se také o zapravení, aby celý proces proběhl bez starostí a VPOhodě. Chcete se seznámit s realizací montáže krok za krokem? Přečtěte si náš článek Montáž plastového okna.

Raději byste přesný rozměr vašich nových oken probrali s odborníky? Zastavte se na nejbližší pobočce VPO Protivanov, kde si naše produkty můžete přímo prohlédnout. Rádi vám poradíme i s výběrem kování a dalšího příslušenství.

Zdroj fotografií: VPO



Blog