VPO
VPO
VPO - Telefon 800 280 800

Plastová okna do koupelny: jak a podle čeho vybírat

Plastové okno v koupelně se záclonkou
Okno v koupelně je výhodné ve více ohledech – snadno se zbavíte vlhkosti větráním a máte zdroj přirozeného světla.

Okno musí dobře vypadat, ale také skvěle fungovat. A v koupelně jakbysmet. Při výběru je proto nutné myslet na několik faktorů, abyste v budoucnu nebojovali s plísní a zároveň si zachovali dostatečné soukromí. V následujících řádcích vás provedeme tím, jak okno do koupelny vybrat.

Na co myslet při výběru okna do koupelny?

Okno je skvělým zdrojem přirozeného světla, díky kterému přes den ušetříte za svícení, a to i v koupelně. Přiznejme si, že nejen v podkrovních prostorech je příjemnější než umělé osvětlení. Sluneční paprsky umí místnost vyhřát, prospívají očím a ženám se v přirozeném světle lépe líčí. A pokud budete mít navíc výhled například do zahrady, budou i vaše každodenní rutiny příjemnější.

Při výběru okna myslete na estetičnost a funkčnost, abyste v koupelně trávili svůj čas rádi a byli VPOhodě.

Nezapomínejte na vaše soukromí

V prvé řadě si zajistěte dostatečné soukromí, a to především v koupelně v přízemí. Plastová okna vyrábíme s různými provedeními skel – s matným prosklením a dalšími prvky, které skryjí cizím očím veškeré koupelnové záležitosti a dodají prostoru šmrnc.

Pokud si přece jen chcete dopřát nerušený výhled ven, pak si k oknům pořiďte vhodné stínění. Venkovní žaluzie a rolety jsou příjemným doplňkem, který ochrání intimnosti nejednoho stydlína. A navíc i váš majetek před zloději.

Zabraňte usazování vlhkosti

Koupelnu je potřeba pravidelně větrat, protože kvůli vysoké vlhkosti a častým změnám teplot jsou nábytek i zdi náchylnější ke vzniku plísní. Proto pořiďte takové okno, které můžete otevírat dokořán, nebo alespoň na ventilaci. Dnes si vyberete z široké nabídky sklopných a větracích oken s otevíráním dovnitř, nebo ven. Plastové okno sklopné do koupelny přivede dostatek čerstvého vzduchu.

Plast je ideální materiál do koupelny, protože odolá mrazu i horku, je pevný a téměř bezúdržbový. Avšak i plastová okna by měla být opatřena těsněním proti vodě a vlhkosti. O to se postaráme my při profesionální montáži.

Okna rodinného domu se stíněním
Okno v koupelně by mělo poskytovat dostatečné soukromí.

S vhodným zasklením ušetříte za energie

Neodvětraná vzdušná vlhkost se s příchodem podzimu začíná srážet na chladných místech, což způsobuje nepříjemné rosení oken z vnitřní strany. Stará okna a okna se slabší tepelnou izolací se mohou orosit už při teplotách okolo 10 °C, moderní plastová okna s trojsklem se v dobře větraném interiéru i za mrazivých a vlhkých dní orosí pouze zvenku. 

 

Obzvláště v koupelně, kuchyni nebo ložnici se vám mohou začít v zimě rosit i nová okna. Na vině je většinou příliš vysoká vlhkost v interiéru, kterou ale můžete snadno omezit. Poradíme vám 3 tipy, jak se zbavit vlhkosti.

Rosení oken a zároveň úniku tepla zabrání dobré tepelně-izolační vlastnosti. Řiďte se proto při výběru také součinitelem prostupu tepla. Čím bude nižší, tím budou tepelné ztráty menší. A vy tak ušetříte za energie. U dvojskel se součinitel prostupu tepla pohybuje okolo 1,1 W/m2K, u trojskel 0,7–0,8 W/m2K. O tom, kde využijete které zasklení, vás seznámíme v našem článku Dvojsklo, nebo trojsklo.

Na nových oknech se vyplatí nešetřit

U oken platí dvojnásob, že o výběru by neměla rozhodovat v prvé řadě cenovka. Jedná se o investici na dlouhá léta, díky které ušetříte za energie nemalé peníze. Kolik za ně zaplatíte, se odvíjí od několika faktorů. A s ceníkem u plastových oken vás velmi rádi seznámíme.

Moderní plastová okna jsou oblíbená nejen svou odolností, ale také příznivou cenovkou. Ta se však může lišit podle provedení, individuálních požadavků a také doplňkových služeb, jako jsou montáž, likvidace odpadu nebo zednické práce. Podstatnou roli v ceně samozřejmě hraje také velikost okna do koupelny. Před objednávkou se proto nejdříve zorientujte v cenové nabídce a prozkoumejte podmínky.

Montéři z šenk RELIZACE montují okno
O profesionální montáž oken se vám postarají montéři z naší servisní firmy šenk REALIZACE.

Dodavatel = výrobce oken? Výrobky v top kvalitě máte zaručené

Zda si vyberete do koupelny plastové výklopné okno 90x60, menší, nebo větší, to záleží jen na vás. My se postaráme o výrobu a instalaci v top kvalitě. Za 30 let jsme plastových oken vyrobili už přes 1,3 milionu – to je spousta práce a starostí, díky kterým známe každý šroubek a spoj.

Kromě toho, že vám okna vyrobíme a dovezeme, zajistíme také profesionální montáž, o kterou se postará naše realizační firma šenk REALIZACE. Zkušení montéři demontují stará okna, namontují nová a postarají se o likvidaci odpadu. Samozřejmostí jsou veškeré nadstandardní záruky a záruční i pozáruční servis, aby vám naše výrobky skvěle fungovaly celá léta.

Už jste si vybrali své okno do koupelny? Kontaktujte nás nebo nás navštivte na naší pobočce. Rádi vám s výběrem oken, vchodových dveří, pergol a stínicí techniky poradíme.

Zdroj fotografií: VPO, Envato Elements



Blog