VPO
VPO
VPO - Telefon 800 280 800

Bezdotykové ovládání dveří – které vybrat?

Žena otevírá návštěvě vchodové dveře s bezdotykovým ovládáním
Bezdotykové ovládání dveří vás zbaví závislosti na klíčích a k tomu nabídne i řadu chytrých funkcí.

„A nezapomeň si klíče!“ – tak tuhle větu už na vás do předsíně nikdo volat nebude. A není to zdaleka jen o tom, že s sebou nebudete muset tahat těžký cinkající svazek, který rád trhá kapsu i kabelku a pokud ho ztratíte, máte průšvih. Chytré ovládání dveří totiž nabízí i další možnosti, o kterých by se vám s obyčejným zámkem ani nesnilo. Jaké varianty bezdotykového ovládání dveří máte na výběr a co všechno umí? To si přečtete v našem článku.

Rádi byste ovládali vchodové dveře bez klíčů a navíc využívali i další chytré funkce bezdotykového ovládání? Pak máte na výběr z řady systémů na trhu, které nabízejí různé způsoby odemykání i možnosti. My vám doporučíme následující dva.

Door Keeper: Otevírejte čipem, telefonem, nebo kódem 

Na chytrý zámek Door Keeper od Somfy si nebudete zvykat dlouho. Všechny jeho funkce, Bluetooth a Wi-Fi konektivita vás rychle začnou rozmazlovat a můžete ho otevírat mobilním telefonem, čipem, PIN kódem i klíčem. To už je na vás, jestli si k Door Keeperu vyberete čtečku čipů, kódovací tablo, nebo klasický zámek. A pokud se k vám někdo pokusí vloupat? Technologie IntelliTAG vás díky vibracím upozorní na nezvané hosty dřív, než se jim podaří vniknout dovnitř.

Chytrý zámek umí mnohem víc než jen zavírat!

Door Keeper, to není zdaleka jen zámek, to je chytrý parťák – upozorní vás i na to, že jste nechali dveře otevřené, navíc funkce Leave'n'Lock při odchodu automaticky zamkne za vás. A ti z nás, kteří tu a tam přijdou domů pozdě v noci, jistě ocení i režim Tichého otevírání (Diskrétní mód).

Aplikace Somfy Keys vám navíc umožní na dálku odemknout třeba návštěvě. Jednoduše vygenerujete dočasný přístupový kód komukoli, koho zrovna potřebujete pustit dovnitř. Navíc Door Keeper je plně kompatibilní se systémem chytré domácnosti TaHoma, s jehož pomocí můžete ovládat a automatizovat celý váš domov.

Vchodové dveře do rodinného domu s bezdotykovým ovládáním
Chytrý zámek Door Keeper vás upozorní i na to, že jste nechali dveře otevřené a při odchodu automaticky zamkne za vás.

ekey: Klíčem je váš prst 

Se skenerem otisků prstů ekey si můžete dovolit absolutně čistou hlavu – i kdybyste zapomněli úplně všechno, prst máte vždycky s sebou. Zabouchnuté vchodové dveře, ztracené či ukradené klíče… na tyto noční můry už můžete v klidu jen vzpomínat. Biometrickou čtečku otisků prstů od rakouské společnosti ekey biometric systems GmbH vám profesionálně nainstalují odborníci z šenk REALIZACE třeba přímo do dveří. Je dokonale vyladěná tak, že odolá zimě, horku i vlhkosti.

Všechny otisky prstů máte chytře pod kontrolou

Dochází k vám chůva či paní na úklid? Nebo jste poprosili souseda, aby vám v době dovolené zaléval květiny? Žádný problém! Do aplikace ekey home jednoduše přidáte další otisk prstu (můžete tam takto uložit až 99 otisků) a po návratu ho jednoduše zase odeberete. Systém vám nabízí i nastavení přístupů na konkrétní dny či hodiny.

A pokud jste fanoušky technologických vychytávek, chytré dveře se čtečkou otisků ekey snadno napojíte na systém chytré domácnosti tak, aby se vám po příchodu domů automaticky rozsvítilo světlo nebo třeba začala hrát hudba.

Vybíráte nové vchodové dveře a líbí se vám představa, že se konečně zbavíte těžkého svazku klíčů v kapse? Ozvěte se nám, představíme vám podrobně výhody jednotlivých řešení a připravíme pro vás nezávaznou kalkulaci.

Zdroj fotografií: VPO



Blog